Yeni Etik Kurul Çalışmalarına başladı

Hayvan Deneyeleri Yerel Etik Kurulu 2016-2017 Eğitim Öğretim döneminde yeni üyeleri ile çalışmaya başladı. 2016 yılı içersinde yaklaşık 4 aydır yönerge değişiklikleri nedeniyle biriken proje başvurularını 29 Ağustos 2016 tarihinde yapılan toplantıda ele alınarak karara bağlamıştır. Yeni çalışma döneminde proje başvurularının doğrudan HADYEK  WEB sitesi üzerinden yapılması ve yazışmaların Üniversitemiz EBYS sistemine girilerek yürütülmesi planlanmaktadır. Böylece araştırmacılar üniversite içindeki resmi yazışma modülü üzerinden bilgilerini yükleyebilecek, düzeltmelerini yapabilecek ve etik kurul kararına ulaşabileceklerdir. Tüm bu işlemler EBYS sisteminin gizlilik esasları ve taahhüdü ile yürütülecektir.

Yeni sezona başlarken kendim ve etik kurulumuzun tüm üyeleri adına başarılı akademik çalışmaların gerçekleşmesi ve yürütülen projelerin hayata geçirilerek ülkemiz ve insanlığın yararına olmasını temenni ediyoruz.